Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas tobozok recept

Havas tobozok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg vaj vagy Liga
    • 10 szem meggy
    • 5 evőkanál méz
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 4 evőkanál rizstej
    • vanília kivonat
    • rum, vagy rumaroma
    • GM kakaós gabonapehely

    Tetejére:

    • porcukor vagy nyírfaporcukor

    Elkészítése:

    A meggyet áztassuk be a rumba.

    A darált diót a kakaóporral, mézzel, vanília kivonattal, tejjel, vajjal dolgozzuk össze.

    A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd nekem jó szolgálatot tett a piamis készítő formám, ennek hiányában formázzuk kúpokat a masszából, tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva, rakjuk ki, gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le, tegyük hűtőbe.

    Tipp:

    Pillanatok alatt elkészül, akár az ünnepi asztal dísze is lehet. Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá