Havas tobozok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj vagy Liga
  • 10 szem meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rizstej
  • vanília kivonat
  • rum, vagy rumaroma
  • GM kakaós gabonapehely

Tetejére:

  • porcukor vagy nyírfaporcukor

Elkészítése:

A meggyet áztassuk be a rumba.

A darált diót a kakaóporral, mézzel, vanília kivonattal, tejjel, vajjal dolgozzuk össze.

A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd nekem jó szolgálatot tett a piamis készítő formám, ennek hiányában formázzuk kúpokat a masszából, tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva, rakjuk ki, gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le, tegyük hűtőbe.

Tipp:

Pillanatok alatt elkészül, akár az ünnepi asztal dísze is lehet. Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!