Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas kunyhó recept

Havas kunyhó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 15 sütihez:
    Kókuszos részhez:

    • 2 dl tej
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 púpozott ek liszt
    • 100 g kókuszreszelék

    Kekszes részhez:

    • 30 dkg darált háztartási keksz
    • 6 ek porcukor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 13 dkg margarin (olvasztott)
    • 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
    • 1 dl tej

    Szóráshoz:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk!

    Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot) és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félretesszük hűlni.

    Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.

    A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük és az üregnek a kb negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük.

    Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek).

    Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.

    Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá