Havas kunyhó recept
Hozzávalók 15 sütihez:
Kókuszos részhez:
- 2 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 púpozott ek liszt
- 100 g kókuszreszelék
Kekszes részhez:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 6 ek porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 13 dkg margarin (olvasztott)
- 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
- 1 dl tej
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk!
Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot) és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félretesszük hűlni.
Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.
A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük és az üregnek a kb negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük.
Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek).
Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.
Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.