Havas kunyhó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Havas kunyhó

Hozzávalók 15 sütihez:
Kókuszos részhez:

  • 2 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 púpozott ek liszt
  • 100 g kókuszreszelék

Kekszes részhez:

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 6 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 13 dkg margarin (olvasztott)
  • 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
  • 1 dl tej

Szóráshoz:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk!

Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot) és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félretesszük hűlni.

Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.

A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük és az üregnek a kb negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük.

Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek).

Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.

Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.