Havas háztető

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg zsír
  • 5 ek tej
  • 2 tojás
  • 2 ek folyékony méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1,5-2 ek kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 10 ek cukor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • vaníliaaroma

Tetejére:

  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 dl habtejszín
  • kókuszreszelék

Elkészítése:
Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká nyújtjuk. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat és még melegen 3 részre vágjuk.

20A vágások helyét még sütés előtt érdemes bejelölni. Az alapját hagyhatjuk egy kicsit nagyobbra.

A másik lapot is megsütjük és felvágjuk.

A barna tésztát 12 részre osztjuk és olyan hosszúra sodorjuk, mint a világos lap (35 cm) és ezt is megsütjük 10-12 perc alatt.

Krém:

A krémhez a pudingport a cukorral, vaníliával és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a vajjal/margarinnal.

Összeállítás:

Egy tálcára tesszük az egyik lapot, ami a süti alja lesz. Megkenjük krémmel és teszünk rá 3 barna rudat, krémet kenünk rá, erre 2 barna rudat teszünk, krémmel kenjük és végül 1 rudat teszünk rá. Az oldalát is bekenjük krémmel és rátapasztjuk az oldalát és kissé rányomkodjuk.

Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.

Másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Amikor a máz megdermedt, akkor szelhetjük is és tálaljuk.