Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Háromtöltelékes ünnepi kalács recept

Háromtöltelékes ünnepi kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 18 dkg Nocarb rostmix
    • 15 dkg kókuszolaj (olvasztott kókuszzsír)
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl laktózmentes vagy magtej
    • 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (pl. Dia Wellness vagy eritrit)
    • 12 g sütőpor
    • csipet só

    Mákos töltelékhez:

    • 10 dkg darált mák
    • 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
    • fél dl laktózmentes vagy magtej
    • 3 dkg mazsola
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Diós töltelékhez:

    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
    • fél dl laktózmentes vagy magtej
    • 3 dkg mazsola
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Aszalt gyümölcsös töltelékhez:

    • 10 dkg aszalt vörös áfonya
    • 5 dkg apróra vágott cukormentes aszalt szilva
    • 10 dkg cukormentes szilvalekvár

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva

    Elkészítése:

    A tésztához a rostmixet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A többi anyagot egyneművé keverjük, majd hozzáadjuk a rostmixes keveréket is és szép sima tésztává dolgozzuk.

    Félretesszük, amíg elkészítjük a töltelékeket.

    A mákos és a diós töltelék hozzávalóit összekeverjük és külön-külön kisebb lábasban, lassú tűzön átgőzöljük, majd kihűtjük.

    A tésztát három részre osztjuk. Kevés rostmixszel megszórt sütőpapírra tesszük az egyik tésztadarabot és a tetejét is megszórjuk egy kevés rostmixszel, majd 30*25 cm-es téglalappá nyújtjuk.

    A mákos tölteléket egyenletesen szétkenjük rajta, feltekerjük és egy sütőpapírral kibélelt 30*15 cm-es gyümölcskenyér forma egyik szélére tesszük.

    A másik tésztát ugyanígy kinyújtjuk, megkenjük a diós krémmel, feltekerjük és a mákos tekercs mellé tesszük.

    A harmadik tésztát szintén kinyújtjuk, megkenjük a jól kikevert szilvalekvárral és egyenletesen megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel, feltekerjük, majd a a két másik rolád tetejére (a közepére) tesszük.

    Először tojássárgájával, majd fél óra pihentetés után a fehérjével megkenjük. 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    A Nocarb rostmix nem tartalmaz felszívódó szénhidrátot, így bátran fogyaszthatják azok is, akik szigorú CH diétát kénytelenek követni. A rostmixet bio boltokban lehet megvásárolni, vagy webshopokból megrendelni.
    A kalács elkészíthető hagyományos bejgli tésztából is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá