Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-túrós pite recept

Habos-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 12 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg cukor
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 50 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 evőkanál porcukor
    • reszelt citromhéj

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.

    A tepsit kibélelem sütőpapírral (kb 25*30 cm-es) és a tésztát a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.

    Előmelegített sütőben (180 fokon) félig megsütöm.

    Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, majd az elősütött tésztára kenem. Addig sütöm, míg a krém meg nem szilárdul a tésztán.

    Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb 120 fokon), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.

    Kihűlés után, éles késsel szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá