Habos-túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • csipetnyi só

Krém:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 7 evőkanál porcukor
  • reszelt citromhéj

Tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.

A tepsit kibélelem sütőpapírral (kb 25*30 cm-es) és a tésztát a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.

Előmelegített sütőben (180 fokon) félig megsütöm.

Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, majd az elősütött tésztára kenem. Addig sütöm, míg a krém meg nem szilárdul a tésztán.

Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb 120 fokon), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.

Kihűlés után, éles késsel szeletelem.