Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos szilváspite recept

Habos szilváspite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 1 kg szilva
    • ízlés szerint kristálycukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • bőséges mennyiségű fahéj
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    Hab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A tészta hozávalóit összegyúrjuk és becsomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.

    Addig a megmosott szilvát kimagozzuk. Cukorral és fahéjjal meghintjük, később belekeverjük a zsemlemorzsát.

    A tésztát kb 26 cm-es körlappá kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát úgy, hogy legyen pereme.

    Villával megszurkáljuk és meghintjük kevés zsemlemorzsával.

    Ráhalmozzuk a szilvát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 percig sütjük.

    A cukorral, citromlével kemény habbá vert tojásfehérjét rátesszük és megszórjuk darabolt dióval. 150 fokon addig sütjük, amíg a habnak szép színe nem lesz.

    Kihűlve szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá