Habos szilváspite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 1 kg szilva
  • ízlés szerint kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • bőséges mennyiségű fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Hab:

  • 2 tojásfehérje
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A tészta hozávalóit összegyúrjuk és becsomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.

Addig a megmosott szilvát kimagozzuk. Cukorral és fahéjjal meghintjük, később belekeverjük a zsemlemorzsát.

A tésztát kb 26 cm-es körlappá kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát úgy, hogy legyen pereme.

Villával megszurkáljuk és meghintjük kevés zsemlemorzsával.

Ráhalmozzuk a szilvát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 percig sütjük.

A cukorral, citromlével kemény habbá vert tojásfehérjét rátesszük és megszórjuk darabolt dióval. 150 fokon addig sütjük, amíg a habnak szép színe nem lesz.

Kihűlve szeleteljük.