Habos-kókuszos csiga recept

Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd adjuk hozzá a margarint és a zsírt. A lisztet morzsoljuk el a vajjal és a zsírral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit és a tejet. Gyúrjunk szép sima tésztát a hozzávalókból. Tegyük félre pihenni a tésztát 30 percre, majd két cipót formázzunk belőle.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A tésztát téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A másik tésztát ugyanígy készítjük el.
Előmelegített sütőben 180 C°-on 15-18 perc alatt készre sütjük a habos kókuszos csigákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »