Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos, diós, szilvás béles recept

Habos, diós, szilvás béles
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 32*22 cm-es tepsihez:
    Tészta (a mérce a 175 g-os kefires pohár)

    • 4 pohár liszt
    • 2 pohár kristálycukor
    • 1 pohár étolaj
    • 1 pohár joghurt
    • 1 pohár kefir
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 kg magozott szilva

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót, az olajat, joghurtot, kefírt, cukrot, vaníliás cukrot és egy robotgéppel alaposan kihabosítjuk az egészet.

    Ekkor beletesszük a sütőporral elkevert lisztet is és az egészet csomómentesre keverjük.

    A tepsit olajjal jól kikenjük vagy sütőpapírt terítünk bele, majd egyenletesen beleöntjük a tészta felét.

    A szilvát összeforgatjuk a dióval, majd a felét a tepsiben lévő tésztára sorakoztatjuk és megszórjuk fahéjjal.

    A maradék tésztát egyenletesen rásimítjuk, majd rátesszük a maradék szilvát és újra megszórjuk fahéjjal.

    Kb 18-20 percre betoljuk a forró sütőbe.

    Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle.

    A habot rákenjük a forró sütemény tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre. Akkor jó, ha a hab aranybarna színű.

    A kész süteményt a tepsiben hagyjuk kihűltni, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá