Habos, diós, szilvás béles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 32*22 cm-es tepsihez:
Tészta (a mérce a 175 g-os kefires pohár)
- 4 pohár liszt
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár joghurt
- 1 pohár kefir
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kg magozott szilva
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót, az olajat, joghurtot, kefírt, cukrot, vaníliás cukrot és egy robotgéppel alaposan kihabosítjuk az egészet.
Ekkor beletesszük a sütőporral elkevert lisztet is és az egészet csomómentesre keverjük.
A tepsit olajjal jól kikenjük vagy sütőpapírt terítünk bele, majd egyenletesen beleöntjük a tészta felét.
A szilvát összeforgatjuk a dióval, majd a felét a tepsiben lévő tésztára sorakoztatjuk és megszórjuk fahéjjal.
A maradék tésztát egyenletesen rásimítjuk, majd rátesszük a maradék szilvát és újra megszórjuk fahéjjal.
Kb 18-20 percre betoljuk a forró sütőbe.
Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle.
A habot rákenjük a forró sütemény tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre. Akkor jó, ha a hab aranybarna színű.
A kész süteményt a tepsiben hagyjuk kihűltni, majd szeletelve tálaljuk.