Habos, diós, szilvás béles

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 32*22 cm-es tepsihez:
Tészta (a mérce a 175 g-os kefires pohár)

  • 4 pohár liszt
  • 2 pohár kristálycukor
  • 1 pohár étolaj
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár kefir
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 egész tojás

Tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kg magozott szilva

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót, az olajat, joghurtot, kefírt, cukrot, vaníliás cukrot és egy robotgéppel alaposan kihabosítjuk az egészet.

Ekkor beletesszük a sütőporral elkevert lisztet is és az egészet csomómentesre keverjük.

A tepsit olajjal jól kikenjük vagy sütőpapírt terítünk bele, majd egyenletesen beleöntjük a tészta felét.

A szilvát összeforgatjuk a dióval, majd a felét a tepsiben lévő tésztára sorakoztatjuk és megszórjuk fahéjjal.

A maradék tésztát egyenletesen rásimítjuk, majd rátesszük a maradék szilvát és újra megszórjuk fahéjjal.

Kb 18-20 percre betoljuk a forró sütőbe.

Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle.

A habot rákenjük a forró sütemény tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre. Akkor jó, ha a hab aranybarna színű.

A kész süteményt a tepsiben hagyjuk kihűltni, majd szeletelve tálaljuk.