Habos almás recept

Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 evőkanál tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor ízlés szerint
- vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2-3 evőkanál búzadara
A habhoz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- tetejére szórhatunk diót
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Amint a tűzről lehúztuk, belekeverjük a búzadarát.
A tésztához cukrot, a tojások sárgájával, a margarinnal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.
Ezután egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és visszatoljuk az egészet a sütőbe.
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a porcukrot.
Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit száradni.
Tetejére szórhatunk diót is, ezzel együtt is szárítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »