Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres gyümölcstorta recept

Epres gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Piskótához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg liszt
    • 6 dkg cukor
    • 1 csipet só

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 5 ek cukor
    • 4 dl tej
    • kevéske vaníliaőrlemény (ennek hiányában vaníliás cukor)
    • kevéske reszelt tonkabab (opcionális)
    • kevés reszelt citromhéj

    Topping:

    • 20-25 dkg friss eper
    • 1 csomag tortazselé
    • 3 dl víz
    • 2 ek cukor

    Díszítéshez:

    • mentalevél

    Elkészítése:

    A piskótához külön tálba választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéket a cukor harmadával és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a maradék cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Apránként beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. A tésztát vajazott, lisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Amikor elkészült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd tortatálra helyezzük. Közben elkészítjük a pudingot: a tej kétharmadát a cukrokkal és a fűszerekkel felmelegítjük. A maradék tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. Amikor a tej forrni kezd, beleöntjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A pudingot a piskótán elterítjük, majd hagyjuk kihűlni és dermedni.

    Az epreket alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé elrendezzük a kihűlt puding tetején. (Más gyümölccsel is helyettesíthetjük az epret.)

    Végül elkészítjük a zselét: a zseléporhoz keverjük a cukrot, felöntjük vízzel, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva egy percig főzzük, majd folyamatosan keverve hűtjük. Amikor elkezd húzni, egyenletesen a torta tetejére öntjük, hogy a gyümölcsöket mindenhol befedje.

    A tortát hűtőben hagyjuk megdermedni és összeérni. Szeletelve, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá