Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-csokis pannacotta recept

Epres-csokis pannacotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
    • 3 dl tej
    • 4 evőkanál barna cukor
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 50 dkg eper
    • 5 teáskanál zselatinpor

    Elkészítése:

    A tejet és a tejszínt 2 evőkanál cukorral felforraljuk, tűzről levéve kb 15 percet hagyjuk hűlni, majd beledobjuk a csokoládét, jól összedolgozzuk.

    Egy tálkába teszünk 3 kiskanál zselatint és apránként adagoljuk hozzá a langyos csokoládés tejet, végül hozzáöntjük.

    Négy poharat előkészítünk és a csokoládés tejet elosztjuk a poharakban, majd tojástartóba fektetjük és a hűtőbe tartjuk dermedésig.

    Elkészítjük az epres réteget.

    A jól megmosott eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez. a megmaradt epret 2 evőkanál cukorral pürésítjük, majd lassú tűzön összefőzzük, levéve langyosra hűtjük, és az előző módszerrel adagoljuk hozzá a 2 teáskanál zselatinport.

    A poharakban megdermedt csokoládés masszára öntjük és a hűtőbe tovább dermesztjük. Ha az epres réteg is megdermedt akkor ha még maradt előzőleg a fehér masszából akkor kanalazhatunk a tetejére és ezzel zárjuk a poharakat, ha nem akkor is nagyon mutatós.

    Tálaláskor, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá