Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sóskaramellás pannacotta recept

Sóskaramellás pannacotta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 adaghoz:

    • 6 dl legalább 30 %-os tejszín
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 10 g zselatin
    • 1 rúd vanília (opcionális)
    • csipet só

    Karamellás kukoricához:

    • 3 marék kipattogtatott sós kukorica
    • 14 dkg cukor

    Elkészítése:

    Készítsünk elő 6 poharat vagy kis üvegtálat.

    A porzselatint kb 40 ml tejjel keverjük el és hagyjuk állni, hogy felszívja a tejet.

    A cukrot egy lábasban kezdjük el karamellizálni. Figyeljünk oda, meg ne égjen! Amikor már nincs benne szemcse, óvatosan, több adagban és vékony sugárban csorgassuk hozzá a maradék tejet és a tejszínt.

    Vigyázzunk, mert a keletkezett gőz nagyon hirtelen csap fel és forró!

    Alaposan keverjük el, össze fog állni a karamell, de folyamatosan keverve visszalágyul. Mikor már mindent beleöntöttünk melegítsük vissza annyira, hogy a zselatin gond nélkül feloldódjon benne. Teljesen simára keverjük tehát a zselatinnal, belekaparjuk a vanília magját és a sót.

    Melegen az előkészített poharakba töltjük, majd hűtőbe tessük egy éjszakára.

    Másnap előkészítünk egy sütőpapírral fedett tálcát, kipattogtatjuk a kukoricát, 3 marékkal egy tálba teszünk belőle és egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot.

    Amint megolvadt ráöntjük a kukoricára és alaposan elkeverjük gyors mozdulatokkal, majd a tálcán elterítjük és ahgyjuk kihűlni.

    Pár perc múlva kissé összetördeljük és a pannacották tetejére porciózzuk.

    Tipp:

    Karamella nélkül is elkészíthető természetesen, ebben az esetben a cukrot a tejjel és tejszínnel együtt melegítsük. Tetejére bármilyen gyümölcsből készült zselét vagy szószt készíthetünk a gyümölcs, anank leve és cukor visszaforralásával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá