Hozzávalók 6 adaghoz:
Karamellás kukoricához:
Elkészítése:
Készítsünk elő 6 poharat vagy kis üvegtálat.
A porzselatint kb 40 ml tejjel keverjük el és hagyjuk állni, hogy felszívja a tejet.
A cukrot egy lábasban kezdjük el karamellizálni. Figyeljünk oda, meg ne égjen! Amikor már nincs benne szemcse, óvatosan, több adagban és vékony sugárban csorgassuk hozzá a maradék tejet és a tejszínt.
Vigyázzunk, mert a keletkezett gőz nagyon hirtelen csap fel és forró!
Alaposan keverjük el, össze fog állni a karamell, de folyamatosan keverve visszalágyul. Mikor már mindent beleöntöttünk melegítsük vissza annyira, hogy a zselatin gond nélkül feloldódjon benne. Teljesen simára keverjük tehát a zselatinnal, belekaparjuk a vanília magját és a sót.
Melegen az előkészített poharakba töltjük, majd hűtőbe tessük egy éjszakára.
Másnap előkészítünk egy sütőpapírral fedett tálcát, kipattogtatjuk a kukoricát, 3 marékkal egy tálba teszünk belőle és egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot.
Amint megolvadt ráöntjük a kukoricára és alaposan elkeverjük gyors mozdulatokkal, majd a tálcán elterítjük és ahgyjuk kihűlni.
Pár perc múlva kissé összetördeljük és a pannacották tetejére porciózzuk.
Karamella nélkül is elkészíthető természetesen, ebben az esetben a cukrot a tejjel és tejszínnel együtt melegítsük. Tetejére bármilyen gyümölcsből készült zselét vagy szószt készíthetünk a gyümölcs, anank leve és cukor visszaforralásával.