Piskótához:
Krémhez:
Topping:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához külön tálba választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéket a cukor harmadával és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a maradék cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Apránként beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. A tésztát vajazott, lisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amikor elkészült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd tortatálra helyezzük. Közben elkészítjük a pudingot: a tej kétharmadát a cukrokkal és a fűszerekkel felmelegítjük. A maradék tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. Amikor a tej forrni kezd, beleöntjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A pudingot a piskótán elterítjük, majd hagyjuk kihűlni és dermedni.
Az epreket alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé elrendezzük a kihűlt puding tetején. (Más gyümölccsel is helyettesíthetjük az epret.)
Végül elkészítjük a zselét: a zseléporhoz keverjük a cukrot, felöntjük vízzel, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva egy percig főzzük, majd folyamatosan keverve hűtjük. Amikor elkezd húzni, egyenletesen a torta tetejére öntjük, hogy a gyümölcsöket mindenhol befedje.
A tortát hűtőben hagyjuk megdermedni és összeérni. Szeletelve, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.