Citromkrémes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es, magas peremű formához:
Alap:
- 200 g (kakaós) keksz
- 100 g olvasztott vaj
Citromos krém:
- 1 tubus sürített tej (170 ml)
- 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
- 2 citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
- 350 g mascarpone
- 350 ml habtejszín
- 1 cs zselatinfix
- sárga ételfesték (elhagyható)
Citromos hab:
- 150 ml habtejszín
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk citromhéj
Díszítéshez:
- citrom karikák
- menta levelek
- pár db kakaós keksz kisebb darabokra törve
Elkészítése:
Alap:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.
A kekszet alaposan keverjük össze a vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy pite vagy tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.
8-10 percig süssük, majd hűtsük ki.
Krém:
A citromok héját reszeljük le, majd a levüket facsarjuk ki.
A sürített tejet alaposan keverjük össze a citromlével és citromhéjjal, majd tegyük félre.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és alacsony fokozaton keverjük össze. Ekkor óvatosan keverjük bele a citromos-sürített tejet, porcukrot is, majd adjuk hozzá a zselatinfixet és az ételszínezéket, majd jól keverjük össze az egészet.
Töltsük az elkészült krémet a kész alapra és tegyük 4-5 órára hűtőbe.
Hab:
A citromos hab hozzávalóit tegyük egy edénybe és verjünk belőle kemény habot.
Díszítés:
A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük a citromos habbal, citrom karikákkal és menta levelekkel és a keksszel.
Tipp: Ha nem elég magas a forma pereme és marad ki a krémből, akkor a kekszből, kimaradt krémből és a habból készítsünk pohárdesszertet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »