Citromkrémes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es, magas peremű formához:
Alap:
- 200 g (kakaós) keksz
- 100 g olvasztott vaj
Citromos krém:
- 1 tubus sürített tej (170 ml)
- 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
- 2 citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
- 350 g mascarpone
- 350 ml habtejszín
- 1 cs zselatinfix
- sárga ételfesték (elhagyható)
Citromos hab:
- 150 ml habtejszín
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk citromhéj
Díszítéshez:
- citrom karikák
- menta levelek
- pár db kakaós keksz kisebb darabokra törve
Elkészítése:
Alap:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.
A kekszet alaposan keverjük össze a vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy pite vagy tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.
8-10 percig süssük, majd hűtsük ki.
Krém:
A citromok héját reszeljük le, majd a levüket facsarjuk ki.
A sürített tejet alaposan keverjük össze a citromlével és citromhéjjal, majd tegyük félre.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és alacsony fokozaton keverjük össze. Ekkor óvatosan keverjük bele a citromos-sürített tejet, porcukrot is, majd adjuk hozzá a zselatinfixet és az ételszínezéket, majd jól keverjük össze az egészet.
Töltsük az elkészült krémet a kész alapra és tegyük 4-5 órára hűtőbe.
Hab:
A citromos hab hozzávalóit tegyük egy edénybe és verjünk belőle kemény habot.
Díszítés:
A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük a citromos habbal, citrom karikákkal és menta levelekkel és a keksszel.
Tipp: Ha nem elég magas a forma pereme és marad ki a krémből, akkor a kekszből, kimaradt krémből és a habból készítsünk pohárdesszertet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »