Citromkrémes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es, magas peremű formához:
Alap:
- 200 g (kakaós) keksz
- 100 g olvasztott vaj
Citromos krém:
- 1 tubus sürített tej (170 ml)
- 60 ml citromlé (ízlés szerint mehet bele több is)
- 2 citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
- 350 g mascarpone
- 350 ml habtejszín
- 1 cs zselatinfix
- sárga ételfesték (elhagyható)
Citromos hab:
- 150 ml habtejszín
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk citromhéj
Díszítéshez:
- citrom karikák
- menta levelek
- pár db kakaós keksz kisebb darabokra törve
Elkészítése:
Alap:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.
A kekszet alaposan keverjük össze a vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy pite vagy tortaformába úgy, hogy pereme is legyen.
8-10 percig süssük, majd hűtsük ki.
Krém:
A citromok héját reszeljük le, majd a levüket facsarjuk ki.
A sürített tejet alaposan keverjük össze a citromlével és citromhéjjal, majd tegyük félre.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponét és alacsony fokozaton keverjük össze. Ekkor óvatosan keverjük bele a citromos-sürített tejet, porcukrot is, majd adjuk hozzá a zselatinfixet és az ételszínezéket, majd jól keverjük össze az egészet.
Töltsük az elkészült krémet a kész alapra és tegyük 4-5 órára hűtőbe.
Hab:
A citromos hab hozzávalóit tegyük egy edénybe és verjünk belőle kemény habot.
Díszítés:
A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük a citromos habbal, citrom karikákkal és menta levelekkel és a keksszel.
Tipp: Ha nem elég magas a forma pereme és marad ki a krémből, akkor a kekszből, kimaradt krémből és a habból készítsünk pohárdesszertet.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »