Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-barackos szelet recept

Tejszínes-barackos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 23 dkg kristálycukor
    • 20 dkg liszt
    • 25 dkg barack (lehet kompót is)
    • 10 dkg baracklekvár

    Krémhez:

    • 5 dl habtejszín
    • 3 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tasak habfixáló por

    Mázhoz:

    • 10 dkg tejbevonó
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:
    A tojásokat verjük fel a kristálycukorral habosra. Az átszitált lisztet apránként forgassuk a tojásos masszába. Egy 30*40 cm-es tepsibe öntjük,amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral.180 fokon sütjük 30 percig. Ha kihűlt,lekvárral megkenjük a tésztát és a felkockázott barackkal megszórjuk. A tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixálóval, majd rásimítjuk a barackra és dermedésig hűtjük.
    A csokit gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük benne a vajat.Csorgassuk rá a sütire, majd tegyük vissza a hűtőbe,hogy a máz megdermedjen. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá