Tejszínes-barackos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 7 tojás
  • 23 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg barack (lehet kompót is)
  • 10 dkg baracklekvár

Krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló por

Mázhoz:

  • 10 dkg tejbevonó
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:
A tojásokat verjük fel a kristálycukorral habosra. Az átszitált lisztet apránként forgassuk a tojásos masszába. Egy 30*40 cm-es tepsibe öntjük,amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral.180 fokon sütjük 30 percig. Ha kihűlt,lekvárral megkenjük a tésztát és a felkockázott barackkal megszórjuk. A tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixálóval, majd rásimítjuk a barackra és dermedésig hűtjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük benne a vajat.Csorgassuk rá a sütire, majd tegyük vissza a hűtőbe,hogy a máz megdermedjen. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.