Tejszínes-barackos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes-barackos szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 7 tojás
  • 23 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg barack (lehet kompót is)
  • 10 dkg baracklekvár

Krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló por

Mázhoz:

  • 10 dkg tejbevonó
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A tojásokat a kristálycukorral habosra verjük, amíg világos és könnyű állagú nem lesz. Az átszitált lisztet apránként, óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába, hogy a habosságát megőrizze. A masszát egy 30×40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a felkockázott barackkal. A tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a gyümölcsre, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd vékonyan ráöntjük a sütemény tetejére. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed. Meleg vízbe mártott, szárazra törölt késsel szépen felszeleteljük.