Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lusta asszony almása recept

Lusta asszony almása
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
    Száraz hozzávalók:

    • 200 g finomliszt
    • 200 g búzadara
    • 180 g porcukor
    • 1 cs sütőpor

    Almás rész:

    • 2 kg alma
    • 3 cs vaníliás cukor
    • fahéj ízlés szerint

    Nedves hozzávalók:

    • 250 ml tej
    • 100 ml olaj
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük.

    A nedves hozzávalókat egy nagyobb kancsóban vagy mérőpohárban összekeverjük.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A lisztes keverék 1/3-át beleszórjuk a tepsibe, majd ráterítjük az alma 1/3-át és addig folytatjuk a rétegzést, amíg elfogy a lisztes keverék és az alma is. A tejes keveréket újra átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő hozzávalókra.

    Kb 1 órán át sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.

    A hideg tejszínt keményre velverjük, egyenletesen rákenjük a kihűlt sütire, majd szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá