Lusta asszony almása

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Száraz hozzávalók:

  • 200 g finomliszt
  • 200 g búzadara
  • 180 g porcukor
  • 1 cs sütőpor

Almás rész:

  • 2 kg alma
  • 3 cs vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint

Nedves hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 1 nagy tojás

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük.

A nedves hozzávalókat egy nagyobb kancsóban vagy mérőpohárban összekeverjük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A lisztes keverék 1/3-át beleszórjuk a tepsibe, majd ráterítjük az alma 1/3-át és addig folytatjuk a rétegzést, amíg elfogy a lisztes keverék és az alma is. A tejes keveréket újra átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő hozzávalókra.

Kb 1 órán át sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.

A hideg tejszínt keményre velverjük, egyenletesen rákenjük a kihűlt sütire, majd szeletelve tálaljuk.