Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Száraz hozzávalók:
Almás rész:
Nedves hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük.
A nedves hozzávalókat egy nagyobb kancsóban vagy mérőpohárban összekeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lisztes keverék 1/3-át beleszórjuk a tepsibe, majd ráterítjük az alma 1/3-át és addig folytatjuk a rétegzést, amíg elfogy a lisztes keverék és az alma is. A tejes keveréket újra átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő hozzávalókra.
Kb 1 órán át sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.
A hideg tejszínt keményre velverjük, egyenletesen rákenjük a kihűlt sütire, majd szeletelve tálaljuk.