Grízes almás krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 ml hideg víz
- 14 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
Az almatöltelékhez:
- 70 dkg alma
- 20 dkg gríz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- fél citrom leve
A tetejére:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük.
A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt.
A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük /22×37 cm/, 180 fokos sütőben készre sütjük.
Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk.
A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is és nagyjából 5-7 percen át főzzük, de folyton kevergetjük.
Mikor elkészült hozzá keverjük a citrom levét, hagyjuk kihűlni.
Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval lespricceljük.
1 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »