Almás krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
Almás töltelék:
- 1,5 kg alma lereszelve
- porcukor ízlés szerint
- fahéj
- kb 5 dkg vaj
Vaníliás krém:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát lereszeljük. Ha nagyon leves, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd a cukorral és a fahéjjal pároljuk meg a vajon, majd hűstük ki.
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot a krémhez adjuk és jól kihabosítjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön-külön tepsi hátán előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Összeállítás:
Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »