Almás krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 21*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
Almás töltelék:
- 1,5 kg alma lereszelve
- porcukor ízlés szerint
- fahéj
- kb 5 dkg vaj
Vaníliás krém:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát lereszeljük. Ha nagyon leves, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd a cukorral és a fahéjjal pároljuk meg a vajon, majd hűstük ki.
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot a krémhez adjuk és jól kihabosítjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön-külön tepsi hátán előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Összeállítás:
Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









