Almás krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 21*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
Almás töltelék:
- 1,5 kg alma lereszelve
- porcukor ízlés szerint
- fahéj
- kb 5 dkg vaj
Vaníliás krém:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát lereszeljük. Ha nagyon leves, akkor kissé nyomkodjuk ki, majd a cukorral és a fahéjjal pároljuk meg a vajon, majd hűstük ki.
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot a krémhez adjuk és jól kihabosítjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön-külön tepsi hátán előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Összeállítás:
Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd a harmadik lappal befedjük.