Almakrém pite recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- egy fél citrom leve
- ½ csomag sütőpor
Az omlós, linzer tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 7 dkg cukor
- csipet só
- 2-3 ek tejföl
- 1 kk szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma reszelve
- 15 dkg cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
A linzer tészta szórásához:
- 1 ek zsemlemorzsa
A sütemény tetejére:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése:
Először a piskótát sütjük meg, ugyanabban a tepsiben készül a linzer is.
Piskóta:
A tojásokat a cukorral, a citrom levével 10-12 perc alatt elektromos géppel felverjük, majd fakanállal hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Töltelék:
A reszelt almát a cukorral, fahéjjal puhára pároljuk, majd kihűtjük.
A tojásfehérjéket keményre verjük és a kihűlt almapépbe keverjük.
Linzer tészta:
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen.
A tésztát elfelezzük, felét a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.
Összeállítás:
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, hosszában és keresztben is ketté vágjuk.
Az elősütött linzer tésztát megszórjuk zsemlemorzsával. A piskótából 1,5 cm-es darabokat vágunk és a tepsibe tesszük.
Megkenjük az almakrém felével, majd egy újabb piskóta sor következik. A megmaradt almakrémet ráhalmozzuk, elsimítjuk.
A linzer tésztát kinyújtjuk és az almakrémre borítjuk. Felvert tojással lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk.
160 fokra visszavesszük a hőt és további 25 perc alatt megsütjük.
Tepsi méret:
22×39 cm (sütőpapírral bélelve)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »