Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás, áfonyás sajttorta recept

Málnás, áfonyás sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A torta alapja:

    • 25 dkg darált keksz
    • 20 dkg margarin

    A krém:

    • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
    • 4 dl tejszín
    • 8 dkg cukor
    • 3-4 evőkanál / 10-12 dkg / áfonya lekvár
    • 1 tk. rumaroma
    • fél citrom leve
    • 2 dkg zselatin por

    A tetejére:

    • 15 dkg málna
    • cukor, ízlés szerint
    • 1,5 dkg zselatin por

    Elkészítése:

    A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk

    Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, rumaromát, áfonya lekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.

    Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

    A málnát 2-2,5 dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint. A tortánkat kivesszük, a tetejére öntjük a málnát és visszatesszük a hűtőbe.

    Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá