Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös, joghurtos kocka recept

Gyümölcsös, joghurtos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez vagy formához:
    Tésztához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek liszt
    • 9 ek porcukor
    • 1 mk sütőpor

    Piskótatekercsek töltéséhez:

    • 40 dkg baracklekvár

    Gyümölcskocsonyához:

    • 4 dl víz
    • 20 g zselatin
    • 1 tk citromlé
    • cukor (ízlés szerint)
    • 410 vegyes gyümölcs befőtt

    Krémhez:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 kisebb citrom leve
    • 1 ek cukor
    • 300 g natúr joghurt
    • zselatin (a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)

    Elkészítése:

    Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon.

    A lecsepegtetett gyümölcsöt elosztjuk az alján. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél feloldjuk benne a zselatint. Forralni nem szabad, különben nem fog megszilárdulni!

    Ezután langyosra hűtjük, majd a gyümölcsökre öntjük (kb 1 dl-t meghagyunk a krémhez). Betesszük a hűtőba, amíg meg nem dermed.

    A krémhez a tejszínt keményre verjük, majd a joghurttal, cukorral és a citrom levével ízesítjük, végül belekeeverjük a zselatint is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.

    Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük elektromos habverővel ( kb 8-10 perc alatt, vagy amíg ki nem fehéredik), majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
    A tésztát megfelezzük és 2 vékony piskótát sütünk egy-egy nagy gáztepsiben.

    A megsült piskótákat feltekerjük még forrón. Ha kihűlt kitekerjük, lekvárral megkenjük.

    A kihűlt tekercsek egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára tesszük szorosan egymás mellé, majd egyenltesen rákenjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön.

    A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk és kicsit rányomkodjuk. Betesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen a krém is.

    A kész sütit tálcára borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla és tetszés szerint felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá