Gyümölcsös-joghurtos kevert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
- 5 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 2,5 dl olaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 15 g sütőpor (másfél csomag)
- 35 dkg finomliszt
- ízlés szerint gyümölcs
Elkészítése:
Az egész tojásokat és a cukrot egy edényben összekeverjük kézi (nem GÉPI!!!!) habverővel vagy fakanállal, majd beledolgozzuk az olajat és a joghurtot is.
A tojásos keverékbe beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.
A tepsit kizsírozzuk, majd belesimítjuk a tésztát és a tetejére rászórjuk az előkészített gyümölcsöket.
190 fokra (alsó-felső sütéssel) melegített sütőben szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt, akkor felszelve tálaljuk. A tetejére szórhatunk porcukrot is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










