Gyümölcsös-joghurtos kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

  • 5 nagyobb tojás
  • 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2,5 dl olaj
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 15 g sütőpor (másfél csomag)
  • 35 dkg finomliszt
  • ízlés szerint gyümölcs

Elkészítése:

Az egész tojásokat és a cukrot egy edényben összekeverjük kézi (nem GÉPI!!!!) habverővel vagy fakanállal, majd beledolgozzuk az olajat és a joghurtot is.

A tojásos keverékbe beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.

A tepsit kizsírozzuk, majd belesimítjuk a tésztát és a tetejére rászórjuk az előkészített gyümölcsöket.

190 fokra (alsó-felső sütéssel) melegített sütőben szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt, akkor felszelve tálaljuk. A tetejére szórhatunk porcukrot is.