Gyöngyöző tetejű túrós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17,5 dkg cukor
- 80 ml étolaj
- 3 ek tej
- 15 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg krémes túró
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás ízű pudingpor
- kb 3 ek tejföl
Tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 tk citromlé
Elkészítése:
A tepsit vajazzuk és lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokon.
A túrókrém hozzávalóit alaposan keverjük ki (célszerű hozzá krémes túrót használni, de ha nincs, akkor a rögöset alaposan törjük át).
A tésztához a tojásokat és a cukrot habosítsuk ki, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olajat és a tejet és keverjük el. Ezután adjuk hozzá a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, majd az egészet keverjük csomómentesre.
A tésztát simítsuk az előkészített tepsibe, majd óvatosan egyengessük a tetején el a túrós masszát.
Süssük kb 35-40 percig. Akkor jó, ha a túrós réteg teteje már nem ragad.
A tojáshabhoz kezdjük el felverni a fehérjéket. Amikor félig felvertük, akkor adjuk hozzá a citromlevet, cukrot és a keményítőt, majd az egészet verjük fel kemény habbá.
A kész tojáshabot simítsuk a még forró süti tetejére, majd a hőmérsékletet vegyük vissza 160 fokra és kb 20 percig szárítsuk vagy addig, amíg nem lesz egy kicsit barnás színe a habnak.
A kész sütit tegyük hideg helyre vagy hűtőbe és miután teljesen kihűlt, éles késsel szeljük.
Ha minden jól megy, aranyos kis cukor cseppek ülnek ki a süti tetejére, mire kihűl. Innen kapta a süti a nevét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









