Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tepsit vajazzuk és lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokon.
A túrókrém hozzávalóit alaposan keverjük ki (célszerű hozzá krémes túrót használni, de ha nincs, akkor a rögöset alaposan törjük át).
A tésztához a tojásokat és a cukrot habosítsuk ki, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olajat és a tejet és keverjük el. Ezután adjuk hozzá a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, majd az egészet keverjük csomómentesre.
A tésztát simítsuk az előkészített tepsibe, majd óvatosan egyengessük a tetején el a túrós masszát.
Süssük kb 35-40 percig. Akkor jó, ha a túrós réteg teteje már nem ragad.
A tojáshabhoz kezdjük el felverni a fehérjéket. Amikor félig felvertük, akkor adjuk hozzá a citromlevet, cukrot és a keményítőt, majd az egészet verjük fel kemény habbá.
A kész tojáshabot simítsuk a még forró süti tetejére, majd a hőmérsékletet vegyük vissza 160 fokra és kb 20 percig szárítsuk vagy addig, amíg nem lesz egy kicsit barnás színe a habnak.
A kész sütit tegyük hideg helyre vagy hűtőbe és miután teljesen kihűlt, éles késsel szeljük.
Ha minden jól megy, aranyos kis cukor cseppek ülnek ki a süti tetejére, mire kihűl. Innen kapta a süti a nevét.