Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes puncsszelet recept

Gluténmentes puncsszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek rizsliszt
    • 4 ek eritrit vagy cukor

    Töltelékhez:

    • 30 dkg (GM) piskóta vagy keksz maradék
    • egy evőkanál kakaópor
    • ízlés szerint mazsola
    • lekvár
    • 1 fiola rumaroma

    Sziruphoz:

    • 15 dkg cukor
    • 50 ml víz

    Mázhoz:

    • 25 dkg cukor
    • 130 ml víz
    • 1 kávéskanál 20 %-os ecet
    • pár csepp piros ételfesték
    • továbbá kókuszreszelék

     

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat az eritrittel habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.

    Sütőpapírral kibélelt, kicsi tepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.

    A szirup hozzávalóit felforraljuk.

    A piskóta és keksz maradékokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát, a mazsolát, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.

    A piskótát középen ketté vágjuk, megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Jól lenyomkodjuk.

    Elkészítjük a mázat. A vizet, cukrot, ecetet feltesszük kb 10 percig főzzük forralva, félretesszük és keverjük. Ahogy hűl, úgy sűrűsödik. Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy rózsaszín legyen.

    Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni. Kevés kókuszreszelékkel meghinthetjük.
    Miután a tetején a máz megdermedt szépen szeletelhető.

    Tipp:

    Maradékmentő recept, ha nincs maradék kekszünk vagy piskótánk, süssünk plusz egy piskótát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá