Gluténmentes puncsszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek rizsliszt
  • 4 ek eritrit vagy cukor

Töltelékhez:

  • 30 dkg (GM) piskóta vagy keksz maradék
  • egy evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint mazsola
  • lekvár
  • 1 fiola rumaroma

Sziruphoz:

  • 15 dkg cukor
  • 50 ml víz

Mázhoz:

  • 25 dkg cukor
  • 130 ml víz
  • 1 kávéskanál 20 %-os ecet
  • pár csepp piros ételfesték
  • továbbá kókuszreszelék

 

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat az eritrittel habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.

Sütőpapírral kibélelt, kicsi tepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.

A szirup hozzávalóit felforraljuk.

A piskóta és keksz maradékokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát, a mazsolát, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.

A piskótát középen ketté vágjuk, megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Jól lenyomkodjuk.

Elkészítjük a mázat. A vizet, cukrot, ecetet feltesszük kb 10 percig főzzük forralva, félretesszük és keverjük. Ahogy hűl, úgy sűrűsödik. Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy rózsaszín legyen.

Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni. Kevés kókuszreszelékkel meghinthetjük.
Miután a tetején a máz megdermedt szépen szeletelhető.

Tipp:

Maradékmentő recept, ha nincs maradék kekszünk vagy piskótánk, süssünk plusz egy piskótát.