Gluténmentes almás pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg Hadarik Rita linzer/pite alap lisztkeverék
- 5 dkg cukor
- 6 g sütőpor
- 18 dkg vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg tejföl
A töltelékhez:
- 1 kg alma-tisztítva-reszelve
- 5 dkg kókuszvirág cukor
- 2 tk fahéj
A forma kikenéséhez:
- vaj
- rizs liszt
A tetejére:
- szeletelt mogyoró
- porított kókuszvirág cukor
Elkészítése:
Az almát megpároljuk hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, kihűtjük.
A lisztkeveréket összekeverjük a cukorral, sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd tojás, tejföl hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Nagyon lágy állagot kapunk, hűtőszekrényben pihentjük 1 órát.
Miután áthűlt, két részre osztjuk, az aljának szánt darabot kicsit nagyobbra. Kettő sütőpapír közt kinyújtjuk az alsó lapot, a zsiradékkal kent, lisztel szórt, 24cm-es pite formába fordítjuk.
Megtöltjük kihűlt almával, majd befedjük a hasonló módon nyújtott maradék tésztával.
Megszórjuk kevés szeletelt mogyoróval, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
Miután kihűlt, kókuszvirág cukorral megszórjuk.
Tipp:
Kész, gluténmenetes lisztkeverékből készülő, gluténmentes táplálkozásba illeszthető süti.