Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes almás pite recept

Gluténmentes almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg Hadarik Rita linzer/pite alap lisztkeverék
    • 5 dkg cukor
    • 6 g sütőpor
    • 18 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg tejföl

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma-tisztítva-reszelve
    • 5 dkg kókuszvirág cukor
    • 2 tk fahéj

    A forma kikenéséhez:

    • vaj
    • rizs liszt

    A tetejére:

    • szeletelt mogyoró
    • porított kókuszvirág cukor

    Elkészítése:

    Az almát megpároljuk hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, kihűtjük.

    A lisztkeveréket összekeverjük a cukorral, sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd tojás, tejföl hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Nagyon lágy állagot kapunk, hűtőszekrényben pihentjük 1 órát.

    Miután áthűlt, két részre osztjuk, az aljának szánt darabot kicsit nagyobbra. Kettő sütőpapír közt kinyújtjuk az alsó lapot, a zsiradékkal kent, lisztel szórt, 24cm-es pite formába fordítjuk.

    Megtöltjük kihűlt almával, majd befedjük a hasonló módon nyújtott maradék tésztával.

    Megszórjuk kevés szeletelt mogyoróval, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.

    Miután kihűlt, kókuszvirág cukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Kész, gluténmenetes lisztkeverékből készülő, gluténmentes táplálkozásba illeszthető süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá