Gluténmentes almás pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg Hadarik Rita linzer/pite alap lisztkeverék
  • 5 dkg cukor
  • 6 g sütőpor
  • 18 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kg alma-tisztítva-reszelve
  • 5 dkg kókuszvirág cukor
  • 2 tk fahéj

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • rizs liszt

A tetejére:

  • szeletelt mogyoró
  • porított kókuszvirág cukor

Elkészítése:

Az almát megpároljuk hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, kihűtjük.

A lisztkeveréket összekeverjük a cukorral, sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd tojás, tejföl hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Nagyon lágy állagot kapunk, hűtőszekrényben pihentjük 1 órát.

Miután áthűlt, két részre osztjuk, az aljának szánt darabot kicsit nagyobbra. Kettő sütőpapír közt kinyújtjuk az alsó lapot, a zsiradékkal kent, lisztel szórt, 24cm-es pite formába fordítjuk.

Megtöltjük kihűlt almával, majd befedjük a hasonló módon nyújtott maradék tésztával.

Megszórjuk kevés szeletelt mogyoróval, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.

Miután kihűlt, kókuszvirág cukorral megszórjuk.

Tipp:

Kész, gluténmenetes lisztkeverékből készülő, gluténmentes táplálkozásba illeszthető süti.