Gesztenyés tiramisu recept

Hozzávalók:
- babapiskóta
- 4 dl lefőzött és kihűtött feketekávé
- 2 dl marsala likőr
- 1 kg mascarpone
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15-20 dkg porcukor
- 4 tojás
- tetejére kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverem a cukorral, majd a kézzel kikevert mascarpone felét óvatosan beleforgatom.
Közben a gesztenyemasszákat és fél dl rumot meg a mascarpone másik felét összekeverem a robotgéppel. A likőrt és a kávét összekeverem.
Egy téglalap alakú tál vagy jénai aljára elkezdem rétegezni: kezdem a kávés-likőrös masszába mártott piskótákkal, majd a sár gakrém és a gesztenye és ezt mégegyszer megismétlem.
A tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintem és legalább 5 órára behűtöm.
Ha a sima alapreceptet szeretnéd megcsinálni, csak hagyd ki a gesztenyét és végy feleannyi mascarponét.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2018.04.26. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.25. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.24. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.23. hétfő
A mai nap: Április 23 hétfő, Béla napja. Leves: Leves piros gyümölcsökből H
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.20. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.19. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »