Gesztenyés tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • babapiskóta
  • 4 dl lefőzött és kihűtött feketekávé
  • 2 dl marsala likőr
  • 1 kg mascarpone
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • tetejére kakaópor

Elkészítése:

Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverem a cukorral, majd a kézzel kikevert mascarpone felét óvatosan beleforgatom.

Közben a gesztenyemasszákat és fél dl rumot meg a mascarpone másik felét összekeverem a robotgéppel. A likőrt és a kávét összekeverem.

Egy téglalap alakú tál vagy jénai aljára elkezdem rétegezni: kezdem a kávés-likőrös masszába mártott piskótákkal, majd a sár gakrém és a gesztenye és ezt mégegyszer megismétlem.

A tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintem és legalább 5 órára behűtöm.

Ha a sima alapreceptet szeretnéd megcsinálni, csak hagyd ki a gesztenyét és végy feleannyi mascarponét.