Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 dl olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • rumaroma ízlés szerint

    A tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • tortadara, csokireszelék

    Elkészítése:

    Robotgéppel habosra verjük a tojást a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt, 24×38 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

    180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát (tűpróbát végezzünk!).

    Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

    Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingot és a rumot is. Az egészet a kihűlt piskótára kenjük.

    Fölverjük a tejszínt, rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, de másnap a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá