Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • rumaroma ízlés szerint

A tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • tortadara, csokireszelék

Elkészítése:

Robotgéppel habosra verjük a tojást a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt, 24×38 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát (tűpróbát végezzünk!).

Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingot és a rumot is. Az egészet a kihűlt piskótára kenjük.

Fölverjük a tejszínt, rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, de másnap a legfinomabb.