Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frutti kocka recept

Frutti kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta (42*32 cm-es tepsihez):

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál sütőpor

    Tészta (38*31 cm-es tepsihez):

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál sütőpor

    Továbbá:

    • 10 dkg cukor
    • 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
    • kb 1,5 dl meleg víz
    • 1 cs vaníliás cukor
    • sárgabarack lekvár
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg mazsola (most a dió és a mazsola helyett otelló szóló került )
    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló, de csak akkor használjuk, ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral félig felverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük, míg megfelelő keménységű lesz.

    A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Az 5 tojásos piskótát is így készítjük el, csak egy kicsit jobban megsütjük, hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni. Ha kihűlt, akkor összemorzsoljuk.

    A vizet, cukrot vaníliás cukrot és a rumaromát vagy rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára,ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.

    A másik piskótalapot megkenjük lekvárral, rátesszük az összemorzsolt piskótát. A keményre felvert tejszínt a tetejére kenjük egyenletesen.

    Darált dióval,és mazsolával (én most szőlővel) díszítjük a tetejét, de akár el is maradhat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá