Frutti kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta (42*32 cm-es tepsihez):
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Tészta (38*31 cm-es tepsihez):
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Továbbá:
- 10 dkg cukor
- 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
- kb 1,5 dl meleg víz
- 1 cs vaníliás cukor
- sárgabarack lekvár
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola (most a dió és a mazsola helyett otelló szóló került )
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló, de csak akkor használjuk, ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral félig felverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük, míg megfelelő keménységű lesz.
A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Az 5 tojásos piskótát is így készítjük el, csak egy kicsit jobban megsütjük, hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni. Ha kihűlt, akkor összemorzsoljuk.
A vizet, cukrot vaníliás cukrot és a rumaromát vagy rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára,ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.
A másik piskótalapot megkenjük lekvárral, rátesszük az összemorzsolt piskótát. A keményre felvert tejszínt a tetejére kenjük egyenletesen.
Darált dióval,és mazsolával (én most szőlővel) díszítjük a tetejét, de akár el is maradhat.