Frutti kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta (42*32 cm-es tepsihez):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Tészta (38*31 cm-es tepsihez):
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Továbbá:
- 10 dkg cukor
- 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
- kb 1,5 dl meleg víz
- 1 cs vaníliás cukor
- sárgabarack lekvár
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola (most a dió és a mazsola helyett otelló szóló került )
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló, de csak akkor használjuk, ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral félig felverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük, míg megfelelő keménységű lesz.
A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Az 5 tojásos piskótát is így készítjük el, csak egy kicsit jobban megsütjük, hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni. Ha kihűlt, akkor összemorzsoljuk.
A vizet, cukrot vaníliás cukrot és a rumaromát vagy rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára,ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.
A másik piskótalapot megkenjük lekvárral, rátesszük az összemorzsolt piskótát. A keményre felvert tejszínt a tetejére kenjük egyenletesen.
Darált dióval,és mazsolával (én most szőlővel) díszítjük a tetejét, de akár el is maradhat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









