Hozzávalók:
Tészta (42*32 cm-es tepsihez):
Tészta (38*31 cm-es tepsihez):
Továbbá:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral félig felverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük, míg megfelelő keménységű lesz.
A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Az 5 tojásos piskótát is így készítjük el, csak egy kicsit jobban megsütjük, hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni. Ha kihűlt, akkor összemorzsoljuk.
A vizet, cukrot vaníliás cukrot és a rumaromát vagy rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára,ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.
A másik piskótalapot megkenjük lekvárral, rátesszük az összemorzsolt piskótát. A keményre felvert tejszínt a tetejére kenjük egyenletesen.
Darált dióval,és mazsolával (én most szőlővel) díszítjük a tetejét, de akár el is maradhat.