Frutti kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Frutti kocka

Hozzávalók:
Tészta (42*32 cm-es tepsihez):

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

Tészta (38*31 cm-es tepsihez):

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Továbbá:

  • 10 dkg cukor
  • 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
  • kb 1,5 dl meleg víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • sárgabarack lekvár
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola (most a dió és a mazsola helyett otelló szóló került )
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló, de csak akkor használjuk, ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral félig felverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük, míg megfelelő keménységű lesz.

A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Az 5 tojásos piskótát is így készítjük el, csak egy kicsit jobban megsütjük, hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni. Ha kihűlt, akkor összemorzsoljuk.

A vizet, cukrot vaníliás cukrot és a rumaromát vagy rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára,ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.

A másik piskótalapot megkenjük lekvárral, rátesszük az összemorzsolt piskótát. A keményre felvert tejszínt a tetejére kenjük egyenletesen.

Darált dióval,és mazsolával (én most szőlővel) díszítjük a tetejét, de akár el is maradhat.