Florance tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 1 ek étolaj
- 1 ek víz
- 2 ek piros ételfesték
- 8 ek liszt
- 1 (lapos) ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 1 cs vanília vagy tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek kókuszreszelék (plusz a díszítéshez)
- aszalt gyümölcskeverék
Elkészítése:
Elkészítettem a színezett piskótatésztát: a tojássárgákat, cukrot, étolajat, vizet habosra kevertem, hozzáadtam a piros ételfestéket, majd a sütőporral illetve kakaóporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá vertem és apránként, óvatosan hozzákevertem a piros masszához.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöttem (tűpróba!). Nedves konyharuha segítségével feltekertem és hagytam kihűlni.
Elkészítettem a kókuszkrémet: a pudingporból, tejből szokásos módon sűrű pudingot főztem, hozzákevertem a kókuszreszeléket és hagytam teljesen kihűlni. A cukrot és a margarint habosra kevertem, majd a kihűlt pudinghoz adtam, és addig kevertem, amíg szép selymes krémet kaptam.
A krém kétharmadával megkentem a piskótát, megszórtam színes-vegyes aszalt gyümölcsökkel, és óvatosan feltekertem. A maradék krémmel bevontam a tekercs tetejét, oldalát, megszórtam kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel díszítettem.
Legyetek kreatívak! (Idén Valentin napra kapta ezt a fincsi sütit a párom meglepetésként.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »