Florance tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 8 ek cukor
  • 1 ek étolaj
  • 1 ek víz
  • 2 ek piros ételfesték
  • 8 ek liszt
  • 1 (lapos) ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 1 cs vanília vagy tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3-4 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek kókuszreszelék (plusz a díszítéshez)
  • aszalt gyümölcskeverék

Elkészítése:

Elkészítettem a színezett piskótatésztát: a tojássárgákat, cukrot, étolajat, vizet habosra kevertem, hozzáadtam a piros ételfestéket, majd a sütőporral illetve kakaóporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá vertem és apránként, óvatosan hozzákevertem a piros masszához.

Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöttem (tűpróba!). Nedves konyharuha segítségével feltekertem és hagytam kihűlni.

Elkészítettem a kókuszkrémet: a pudingporból, tejből szokásos módon sűrű pudingot főztem, hozzákevertem a kókuszreszeléket és hagytam teljesen kihűlni. A cukrot és a margarint habosra kevertem, majd a kihűlt pudinghoz adtam, és addig kevertem, amíg szép selymes krémet kaptam.

A krém kétharmadával megkentem a piskótát, megszórtam színes-vegyes aszalt gyümölcsökkel, és óvatosan feltekertem. A maradék krémmel bevontam a tekercs tetejét, oldalát, megszórtam kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel díszítettem.

Legyetek kreatívak! (Idén Valentin napra kapta ezt a fincsi sütit a párom meglepetésként.)