Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Elkészítettem a színezett piskótatésztát: a tojássárgákat, cukrot, étolajat, vizet habosra kevertem, hozzáadtam a piros ételfestéket, majd a sütőporral illetve kakaóporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá vertem és apránként, óvatosan hozzákevertem a piros masszához.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöttem (tűpróba!). Nedves konyharuha segítségével feltekertem és hagytam kihűlni.
Elkészítettem a kókuszkrémet: a pudingporból, tejből szokásos módon sűrű pudingot főztem, hozzákevertem a kókuszreszeléket és hagytam teljesen kihűlni. A cukrot és a margarint habosra kevertem, majd a kihűlt pudinghoz adtam, és addig kevertem, amíg szép selymes krémet kaptam.
A krém kétharmadával megkentem a piskótát, megszórtam színes-vegyes aszalt gyümölcsökkel, és óvatosan feltekertem. A maradék krémmel bevontam a tekercs tetejét, oldalát, megszórtam kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel díszítettem.
Legyetek kreatívak! (Idén Valentin napra kapta ezt a fincsi sütit a párom meglepetésként.)