Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flódni recept

Flódni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl fehérbor
    • 10 dkg cukor

    Mákos töltelék:

    • 25 dkg őrölt mák
    • 1 dl fehérbor
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg mazsola
    • reszelt narancshéj
    • 2 evőkanál baracklekvár

    Almás töltelék:

    • 1 kg savanykás alma
    • 1 dl fehérbor

    Diós töltelék:

    • 25 dkg őrölt dió
    • 1 dl fehérbor
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg mazsola
    • 2 kocka reszelt tejcsokoládé

    Lekváros töltelék:

    • 50 dkg sütésálló szilvalekvár

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.

    10 dkg mazsolát langyos, rumos vízbe beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.

    A mákos töltelékhez a bort a cukorral felforraljuk, ráöntjük a mákra, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. A diós tölteléket szintén így készítjük.

    Az almás töltelékhez az almát lereszeljük és a borral összeforraljuk. Mindhárom tölteléket kihűtjük.

    A tésztát 5 részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtunk 27*36 cm-es tepsi méretűre, belefektetjük a sütőpapíros tepsibe, villával megszurkáljuk és ráhalmozzuk a mákos tölteléket. Befedjük a második kinyújtott tésztalappal, megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, ráhalmozzuk az almát, melyet előtte jól kicsavartunk. Ismét tészta következik, diós töltelék, majd tészta, melyet megkenünk a lekvárral. Befedjük az utolsó lappal, megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással.

    180 fokos sütőben 1 óra alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá