Flódni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Flódni

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor

Mákos töltelék:

  • 25 dkg őrölt mák
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál baracklekvár

Almás töltelék:

  • 1 kg savanykás alma
  • 1 dl fehérbor

Diós töltelék:

  • 25 dkg őrölt dió
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 kocka reszelt tejcsokoládé

Lekváros töltelék:

  • 50 dkg sütésálló szilvalekvár

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.

10 dkg mazsolát langyos, rumos vízbe beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet.

A mákos töltelékhez a bort a cukorral felforraljuk, ráöntjük a mákra, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. A diós tölteléket szintén így készítjük.

Az almás töltelékhez az almát lereszeljük és a borral összeforraljuk. Mindhárom tölteléket kihűtjük.

A tésztát 5 részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtunk 27*36 cm-es tepsi méretűre, belefektetjük a sütőpapíros tepsibe, villával megszurkáljuk és ráhalmozzuk a mákos tölteléket. Befedjük a második kinyújtott tésztalappal, megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, ráhalmozzuk az almát, melyet előtte jól kicsavartunk. Ismét tészta következik, diós töltelék, majd tészta, melyet megkenünk a lekvárral. Befedjük az utolsó lappal, megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással.

180 fokos sütőben 1 óra alatt szép pirosra sütjük.